Ukrudtspesto

UkrudtspestoDet kan være en fordel, at supplere ramsløgene med noget grønt, som er lidt mildere i smagen, når du laver pesto. Opskriften her fungerer dog også fint med ramsløg alene.

Du skal bruge

  • en stor håndfuld ramsløg
  • en stor håndfuld skvalderkål, mælkebøtter, persille eller lignende
  • 200 g. fint hakkede hasselnødder eller mandler
  • 200 g. fint revet hård ost som fx pecorino eller parmesan
  • 1/2 liter rapsolie eller deromkring – afhænger af hvor flydende konsistens du vil have
  • saft fra 1/2 citron
  • salt
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

Blend eller blitz ramsløg, skvalderkål, nødder og ost med rapsolie. Tilsæt olie indtil pestoen har en passende, ensartet konsistens.

Hvis pestoen skal have en lidt mere fast konsistens eller du løber tør for nødder, kan du med fordel tilsætte lidt lyst brød. Til sidst smager du pestoen til med salt, citronsaft og en smule sukker. Hæld pestoen på skoldede glas og sørg for den er dækket med olie. Den kan nemt holde en uge i køleskabet på den måde.

Serveringsforslag

Ukrudtspestoen kan selvfølgelig bruges på samme måde som pesto normalt bruges. Men der er især en én anvendelsesform, som er ved at blive en forårsklassiker hos mig: sildemad med ukrudtspesto og æg. Skift karrysalaten ud med pesto og server en flot forårssildemad, der fungerer perfekt til påskefrokosten.

Ramsløg i Riis Skov, Aarhus

ramsløg

One thought on “Ukrudtspesto

  1. Pingback: Sildemad med ukrudtspesto

Comments are closed.