Ukrudtsburger

Ukrudtsburger

Det skal du bruge til 4 personer

Burgerbøffer (for at lave burgerbøfferne har du brug for en god foodprocessor)

  • 250 g. svampe
  • ca. 250 g. kikærter (svarer nogenlunde til en drænet dåse)
  • to æg
  • 1/2 dl mælk eller vand
  • 1/2 dl. havregryn
  • 1/2 dl. mel
  • salt
  • peber

Øvrigt indhold i burgeren

  • 4 burgerboller
  • 1 håndfuld hakkede skvalderkål
  • 1 rødløg i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • syltede agurker
  • ost – evt. blåskimmelost
  • ramsløgsmayonnaise – lav den selv eller rør lidt hakket ramsløg i en god mayonnaise
  • ketchup, chutney eller pickles

Mængden til burgerbøfferne her passer med én burger pr. person. Kikærterne mætter ret meget, så man kan som regel ikke spise to. Men hvis du har sultne gæster eller gerne vil være på den sikre side, så skal du måske lave dobbelt portion.

Sådan gør du

Hvis du laver din mayonnaise selv, så start med den. Jamie Oliver viser dig hvordan. Slut af med at hakke nogle ramsløgsblade fint og rør dem i. Sæt mayonnaisen i køleskabet til du skal bruge den.

Rens svampene og skær dem i kvarter. Steg dem til de har smidt vandet og taget farve. Put dem i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser. Hvis du selv har lavet din mayonnaise, så kan du skifte det ene æg ud med de tiloversblevne hvider. Kør ingredienserne rundt til en ensartet fars.

Når farsen er kørt sammen, så skal den hvile 30 minutter i køleskabet. Hvis farsen er for fast, så tilsætter du lidt vand eller mælk, og hvis den er for lind, så tilsætter du lidt mere mel. Det skal være sådan, at du kan forme bøffer ud af farsen uden at den gør for meget modstand.

Når farsen har hvilet, så former du 4 burgerbøffer og steger dem på panden i smør til de er sprøde og gyldne på begge sider.

Varm burgerbollerne og find de øvrige ingredienser frem. Velbekomme!