Tortillas

tortillas

Tortillas er en nem og hurtig hverdagsret, som også egner sig godt til at få brugt sine madrester.

Til 4 personer skal du bruge

  • kødrester fra fx flæskesteg / ca. 400 g. økologiske nakkekotelletter eller anden udskæring med god fedtmarmorering
  • 400 g. sorte bønner, udblødte og kogte
  • 8 tortillapandekager
  • kål eller salat
  • frisk koriander
  • 2 limefrugter
  • creme fraiche (jeg synes 18% egner sig godt til denne ret)
  • rød karrypasta
  • tomatpuré
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 løg
  • spidskommen

Sådan gør du

I en skål blander du en 2-4 spsk. rød karrypasta (alt efter hvor stærkt du gerne vil have det) sammen med flåede tomater, nogle spsk. tomatpuré, 1/2 dl. olie, 1 tsk. spidskommen samt salt og peber.

Hvis du laver fyldet med kødrester, så putter du dem i et ovnfast fad og overhælder dem med din tomatblanding. Giv kødet 1 time ved 200 grader.

Hvis du laver fyldet med fersk kød, så tager du et ovnfast fad med slip let-belægning, hælder olie i fadet og stiller det i ovnen ved 250 grader indtil ovnen er varm. Tag fadet ud, læg nakkekoteletterne i fadet og giv dem ca. 1 minut i ovnen på hver side. Hvis du ikke har et slip let-fad, så svitser du hurtigt kødet på en varm pande.

Skru ned på 200 grader og hæld din tomatblanding hen over kødet. Giv kødet 2 timer ved 200 grader.

Hold øje med at tomatblandingen ikke tørrer ud undervejs og brænder på. Den skal svinde ind til en sovs, men ikke blive branket. Tilføj vand og evt. lidt olie undervejs, hvis det svinder for meget.

Kødet er færdig, når du kan trækket det fra hinanden i små strimler.

Flået gris

Træk kødet fra hinanden og rør de sorte bønner i kødet. Hvis det ikke er stærkt nok, så kan du drysse lidt ekstra chilipulver i eller tilsætte en finthakket, frisk chili.

Serveres med lune tortillaspandekager, fintsnittet kål eller salat, frisk koriander, cremefraiche og kvarte limefrugter til at presse hen over.

Alternativer til fyld

Du kan også bruge stegte ris, kogte kartofler, salaten fra i går, en rest kødsovs, svitsede grøntsager, kødpålæg eller noget helt andet.