Skaldyrssuppe med bacon og havtorn

skaldyrssuppe

En god suppe af skaldyrsrester er helt fantastisk. Hvis du ikke lige har krabbe- eller hummerskaller liggende, så køb en god fond i stedet. Det fungerer fint.

Det skal du bruge til 4 personer

  • en grydefuld afpillede krabbe- eller hummerskaller
  • ca. 200 g. god, økologisk bacon
  • 2 fennikel
  • 1/2 knoldselleri
  • 6 fed hvidløg
  • 1/4 liter fløde eller en ds. kokosmælk
  • 2 ds flåede tomater
  • 2,5 dl. havtornesaft
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 2 glas tør hvidvin eller hvid portvin
  • 6 skiver daggammelt brød
  • sukker
  • smør

Sådan gør du

Brun fedtet af din bacon i en stor tykbundet gryde og tag baconen op igen, når den er sprød. Brun finsnittet fennikel, knoldselleri og hvidløg i baconfedtet og tag det op igen, når det har fået farve. Hæld lidt olie i gryden og steg krabbeskallerne ved høj varme og omrøring i et par minutter. Hæld vin i gryden og fyld op med vand til skallerne er næsten dækket. Låg på og lad det koge i ca. 45 min.

Skær det daggamle brød i tern. Smelt langsomt en god klat smør og et skvæt olie sammen med to finthakkede fed hvidløg. Pas på at hvidløget ikke brænder på. Steg brødternene ved mellem varme til de er sprøde. Tilsæt evt. mere smør undervejs.

Tag skallerne op af din gryde og si suppen et par gange inden du kommer den tilbage i gryden. Kog fonden ind uden låg i ca. 30-60 min.

Hvis du har valgt at købe din fond, så er det her, du stiger på. Tilsæt grøntsagerne, de flåede tomater og havtornesaften til suppen. Lad det simre i ca. 15 min. inden du blender det til en jævn konsistens med en stavblender.

Tilsæt fløde eller kokosmælk og smag til med salt og sukker. Mængden af sukker kommer an på om havtornesaften var sødet i forvejen eller ej. Hak den stegte bacon i mindre stykker og rør den i suppen. Hvis du ønsker en helt ensartet konsistens kan du også tilsætte baconen før du blender. Når suppen er varmet igennem og smagt til, tager du den af varmen og rører finthakket, frisk koriander i.

Server suppen med hvidløgscroutoner og evt. ekstra koriander til at drysse over.