Salat med sorte bønner og skinkeschnitzel

Salat med sorte bønner

Til 4 personer skal du bruge

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 bakker rucola
  • 6 tomater
  • 500 g. udblødte, kogte sorte bønner
  • 1 håndfuld ramsløgsstængler/et bundt forårsløg
  • moden cheddarost

dressing

  • 2 æggeblommer
  • 6 ansjosfiletter
  • 1/2 dl. olivenolie
  • saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk. sød dijonsennep
  • 1 skvæt Worcestershire sauce
  • salt og peber

Sådan gør du

Brun skinkeschnitzlerne hurtigt på hver side ved høj varme. Skru en smule ned og steg dem 1 1/2 til 2 minutter på hver side. Tag schnitzlerne af varmen og stil dem på en tallerken til du skal bruge dem.

Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til.

Skyl salaten, dryp den af og fordel den på et stort fad. Fordel bønnerne hen over salaten sammen med tomat og ramsløgsstængler/forårsløg. Skær kødet i passende skiver og fordel hen over salaten. Hæld dressingen på og anret til sidst flager af cheddarost samt eventuelle forårsblomster, som fx kålblomster, mælkebøtteblomster, hvidtjørn, hyldeblomster, jordbærblomster, blomsterkarse eller ramsløgsblomster.