Porchetta-sandwich

porchettasandwichOpskrift på porchetta med ramsløg. Serveret i en sandwich med salsa verde og salat.

Til 6 personer skal du bruge

  • 1 pudset og ridset svineslag med svær på ca. 2 kg.
  • 1 stor håndfuld ramsløg
  • 1 håndfuld brødkrummer
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 tsk. peberkorn
  • 1/2 flaske hvidvin
  • godt brød eller paninoboller. Køb dem eller bag selv.

Ovn og stegetid

Den samlede stege- og hviletid er ca. 4 timer.

Steg porchettaen ved 160 grader i 3 timer. Vend den ca. hver halve time. Efter 3 timer skruer du op på 200 grader i en halv time. Efter en halv time ved 200 grader skruer du op på 250 grader varmluft og holder godt øje med sværen. Tag den ud, når sværen er sprød. Lad den hvile i mindst 15 minutter.

Sådan gør du

Start med at blitze noget daggammelt brød i din foodprocessor. Du skal have en håndfuld til svinet og en håndfuld til din salsa verde.

Rist dine fennikel- og korianderfrø ved middel varme på en pande indtil de har taget lidt farve. Stød dem sammen med dine peberkorn i en morter eller din foodprocessor.

Bred svineslaget ud og dup det tørt på begge sider. Gnid det derefter ind i salt på begge sider. Sørg for at komme godt ned mellem sværene. Læg slaget med sværen nedad og fordel krydderblandingen og brødkrummerne på slaget. Hak ramsløgene og fordel dem ud over slaget. Jeg valgte at bruge stænglerne i porchettaen og gemme bladene til min salsa verde, men det kan du gøre helt som du synes.

porchettaslag

Rul slaget sammen og snør det stramt med slagtersnor. Du kan se et godt trik til hvordan man binder en slagterknude hos River Cottage.

Tænd ovnen på 160 grader og læg slaget på en rist med en bradepande under. Hæld en halv flaske hvidvin i bradepanden. Følg stegeinstrukserne herover.

Sprød svær, sky og anretning

Når sværen er sprød tager du porchettaen ud og lader den hvile på et skærebræt. Hæld skyen gennem en si, lad den koge ind og smag den til med sødt og surt.

Lun brødet og skær det ud. Skær porchettaen i skiver. Server porchettaen med brød, salsa verde, sky og salat, så man selv kan bygge en sandwich. Du kan fx lave en forårssalat med blomster.

Og så skal du spise ude, hvis du har mulighed for det.

spis-ude