Pickles af grøntsagsrester

pickles

Pickles er et fantastisk tilbehør: Man kan spise det til gryderetter, pølser, frikadeller, fiskefrikadeller, på en spegepølsemad eller blande det op med mayonnaise og lave remoulade. Og det allerbedste er, at man kan lave det af næsten alle slags grøntsagsrester. Pickles er perfekt til oprydning i køleskabet.

Du skal bruge

  • en masse grøntsager
  • eddike
  • sukker
  • koriander
  • gurkemeje
  • sennepspulver

Gem dine kålstokke, salatstokke og andre grøntsagsrester i en pose i køleskabet. Suppler derudover op med hvad du ellers har: kål, rodfrugter, peberfrugt, løg, squash, æble, agurk, grønne tomater etc.

Til den portion jeg har lavet på billedet, har jeg brugt stokken fra et hvidkålshoved, stokken fra en broccoli, de ribbede stængler fra røde og grønne grønkålsblade og nogle stængler bladselleri.

Sådan gør du

Stokkene skal blitzes helt i småstykker i en foodprocessor. Hvis du ikke har sådan en, så må du i gang med mandolinjernet. Det er dog meget vigtigt, at stokkene bliver helt findelte, da de ellers er for grove.

Når alle dine grøntsager er findelte, så hælder du grøntsagerne i en gryde med ca. 2 dl. eddike pr. halvkilo. Tilsæt 1 tsk. stødt koriander, 1 tsk. sennepspulver, 2 spsk. gurkemeje og 300 g. sukker pr. kilo grøntsager.

Bring gryden langsomt i kog med jævnlig omrøring. Når gryden koger, lægger du låget på, skruer ned og lader grøntsagerne simre i ca. 10 minutter eller til grøntsagerne er møre. Smag blandingen til og hæld den på skoldede glas med det samme.