Tærte med pastabund

tærteGenopvarmet pasta er en kedelig spise. Hvis du har en rest pasta til overs kan du bruge den i en tærtebund.

Det skal du bruge

  • kold, kogt pasta
  • 2 æg (eller 1 eller 3; kommer an på din mængde af pasta)
  • creme fraiche eller andet mælkeprodukt som skyr eller lignende

Fyld

Hvis du har andre rester, så er det også fint at komme dem i tærten som fyld. Og ellers kan du putte det samme i fyldet som en normal tærte.

  • spinat, porre, løg eller andre grøntsager
  • bacon, skinke, laks, kylling
  • creme fraiche (eller andet mælkeprodukt)
  • æg
  • revet ost

Jeg synes ikke det giver mening at give præcise anvisninger på volumen og antal, når det her netop handler om at få brugt de ting man har. Angivelserne her skal give dig en cirkafornemmelse, og så må du prøve dig frem.

Sådan gør du

Hak pastaen lidt i stykker og rør det sammen med æg, creme fraiche og salt. Pres blandingen fast sammen i et tærtefad, så det giver en jævn, ensartet bund.

Pastabund

Bag tærtebunden ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller til bunden har sat sig og har taget lidt farve. Fordel fyldet hen over bunden, hæld æggemassen hen over og drys med revet ost til sidst. Bag den i ca. 20-25 minutter eller til den har taget farve og ser færdig ud. Lad tærten hvile 5-1o minutter inden du skærer den ud.

Tærte med pastabund

Serveres med en salat eller kogte grøntsager.