Pasta med lever og tomat

hurtig-pasta-med-lever-og-tomat

Lever smager godt, og så er det både sundt og billigt. Her er en opskrift på en nem og hurtig pastaret.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1/2 svinelever – ca. 400 gram
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 citron
  • 1 glas tør hvidvin
  • 4 spsk. tomatpuré
  • parmesanost
  • 1 dl. hvedemel
  • en dusk frisk persille
  • pastapenne
  • friskkværnet sort peber
  • salt

Sådan gør du

Skær leveren i helt tynde skiver. Put skiverne i en skål og pres citronen hen over. Lad leveren stå og trække i citronsaften, mens du forbereder de øvrige ingredienser.

Snit løgene i fine skiver, hak hvidløget og riv gulerødderne.

Dryp leveren af så godt det kan lade sig gøre og vend leverstykkerne i hvedemel. Varm en pande op med en blanding af smør og olie. Sæt pastaen over efter anvisningerne på pakken.

Når panden er varm smider du leverstykkerne på og steger dem til de har fået farve på alle sider. Vend dem med jævne mellemrum, men lad være med at røre rundt i dem hele tiden. Når leverstykkerne har fået farve, tilsætter du løgene. Fortsæt med at vende dem rundt i et par minutter til løgene er faldet lidt sammen. Skru ned for varmen og tilsæt hvidløg og revet gulerod. Svits et par minutter mere og tilsæt derefter tomatpuré og hvidvin. Når vinen er dampet af, tilsætter du et par dl vand fra pastaen. Stivelsen i pastavandet hjælper med at tykne retten lidt.

Lad retten simre mens du hakker persille og river din parmesanost.

Hæld vandet fra pastaen og vend det hele sammen med en masse friskkværnet peber. Drys parmesan og persille henover inden servering. Drik resten af vinen til.

Hvis du vil vide mere om hvorfor du skal spise lever, så kan du læse 10 sunde grunde til at spise svinelever.