Om bloggen

Glade griseSvin og urter giver dig årstidsbestemte og nemme opskrifter med gris og grønt. Men derudover kan du også finde forslag til, hvordan man kan udnytte sine madrester bedre samt forslag til retter på kødløse dage.

Hvorfor svin og urter?

Dogmet om udelukkende at lave opskrifter med gris og grønt startede egentlig som en spøg. Men det giver mening for så vidt, at vi for tiden taler meget om at nedsætte forbruget af kød. Jeg vil gerne give mit bud på gode hverdagsretter, der altså stadig indeholder kød – men med fokus på årstid, kvalitet og bæredygtighed. Og så har jeg valgt at fokusere på svinekød, da jeg virkelig synes, at det er dejligt at lave mad med gris.

Dyrevelfærd og økologi

Jeg skriver det ikke i hver enkelt opskrift, men jeg mener, at man skal købe sine råvarer i en ordentlig kvalitet. Det betyder, at det skal være økologisk og så lokalt som muligt. Køb ind efter årstiden, køb økologisk, tænk på dyrevelfærd og hvor dine råvarer kommer fra.

Jeg ved godt, at det kan være lettere sagt end gjort, og som forbruger er jeg selvfølgelig også påvirket af prisen. Men hvis man bruger det samme beløb på en mindre mængde kød af en bedre kvalitet, og man så samtidig udnytter den mængde bedre og supplerer med nogle flere grøntsager, så behøver det ikke være meget dyrere at vælge kvalitet frem for kvantitet.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Anni, jeg er 33 år gammel og bor i et kollektiv med madglade mennesker på Trøjborg i Aarhus, hvor der er rig mulighed for at afprøve opskrifter og øve sig i at lave gode retter med madrester. Bloggen er et fritidsprojekt, og opdateringerne vil derfor variere alt efter hvor travlt jeg har.

Du er meget velkommen til at kommentere her på bloggen, komme med forslag til variationer eller forbedringer. Eller du kan kontakte mig med spørgsmål eller kommentarer.

Instagram og Twitter

Du kan følge Svin og urter på Facebook og Instagram. Hvis du har lyst til at dele billeder af din egen mad, så kan du gøre det på #svinogurter.

Skriv et svar