Kålwraps med rabarbermarineret svinekød

kålwrapsRabarberne i min have er kæmpestore og efterhånden så grove, at de ikke rigtigt er egnede til madlavning mere. Men de er fyldte med syreholdig saft, som du kan bruge til at mørne dit kød med.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 400 g. økologiske nakkekoteletter
  • 500 g. brune eller sorte bønner (svarer til ca. 2 dåser drænet vægt)
  • 1 savoykål
  • 2 agurker
  • 1 bdt. frisk mynte
  • 3-4 stængler rabarber eller 3 friske limefrugter

Basilikumpesto

  • Et stort bundt basilikum
  • En håndfuld mandler
  • En stump peccorino eller parmesanost
  • Olivenolie

Sådan gør du

Pres saften ud af rabarberne. Det kan du gøre med en juicepresser eller ved at blende rabarberne og si saften fra. Skær kødet i strimler og hæld saften hen over kødet. Stil det i køleskabet i mindst en time.

Skær agurkerne i tern og sæt dem til afdrypning i et dørslag eller en si. Drys lidt salt hen over for at trække noget af vandet ud af agurkerne.

Blend basilikumblade, mandler og ost. Tilsæt olievenolie indtil det har en passende konsistens. Smag til med salt og evt. citron og sukker.

Pil bladene af savoykålen et for et og skyl dem grundigt. Beregn ca. 3 blade pr. person. Læg dem til afdrypning på et tørt klæde.

Hak mynten fint og bland det med en god oliven- eller rapsolie og et skvæt vineddike. Skær resten af kålhovedet i fine strimler og bland det med de afdryppede agurketern og dressingen. Vent med at putte salt i til du har blandet ingredienserne, da agurkerne jo allerede er saltede. Smag til.

Varm en pande op og hæld saften fra kødet. Steg kødet ved høj varme indtil det har taget farve. Skru ned og tilsæt bønnerne til kødet. Rør jævnligt indtil kødet er færdigt.

Anret de rå blade sammen med kød, agurkesalsaen og pestoen.