Hjerteburger – bøfsandwich med et twist

hjerteburger

Det skal du bruge til 4 personer

  • 2 svinehjerter
  • 800 g. hakket svinekød
  • 3 løg + løg til ristede løg
  • ristede løg
  • mayonnaise
  • rødkål
  • 1 flaske rødvin
  • 2 dl. oksebouillion
  • 8 burgerboller
  • rosmarin
  • smør

Sådan gør du

Rens svinehjerterne for blod og sener og vask dem grundigt i koldt vand. Skær hjerterne i tern á ca. 4 x 4 cm. Svits hjerterne i smør i en tykbundet gryde, der er egnet til at komme i ovnen. Efter du har svitset hjerterne tilsætter du en stilk rosmarin og hælder en flaske rødvin hen over hjerterne. Læg låget på og stil gryden i ovnen på 200 grader i to timer.

Mens hjerterne er i ovnen laver du dine ristede løg, rødkål og mayonnaise.

Tag hjerterne op af gryden og lad dem køle af på et skærebræt. Hæld den resterende rødvin over i en mindre gryde, tilsæt 2 dl. okseboullion og lad sovsefonden stå og koge ind alt efter hvor meget rødvin, der er tilbage.

Skær hjerterne ud i mindre stykker og bland dem med det hakkede svinekød. Tilsæt et æg og lidt mel for at binde farsen sammen. Form 8 lige store krebinetter og gør dem så flade som muligt. Steg krebinetterne i smør ved høj varme til de har fået farve på hver side. Skru derefter ned for varmen og giv dem en 3-4 minutter mere på hver side.

Skær tre løg i ringe og steg 2 af løgene ved middel varme til de er helt bløde. Gem det 3. løg til serveringen.

Smag sovsefonden til med sødt, salt og surt. Det kan være ribsgelé, gastrik, balsamico og sukker eller hvad du nu foretrækker. Jævn sovsen og kog den igennem inden du serverer den.

Byg burgeren med mayonnaise, krebinet, rødkål, bløde løg, rå løg, ristede løg, godt med sovs og burgerbolle på toppen. God appetit.