Skaftkoteletter med hindbær og æble

Kotelet-med-æble-og-hindbær

Det skal du bruge til 4 personer

  • 4 økologiske koteletter med skaft
  • 2 danske madæbler
  • friske, danske hindbær
  • frisk eller tørret rosmarin og timian
  • et skvæt portvin eller balsamico.

Sådan gør du

Salt dine koteletter grundigt på begge sider en time før tilberedning. Put dem i en bøtte eller lignende og stil dem i køleskabet.

Rens æblerne og skær dem i tern. Hak dine friske krydderurter fint. Varm en tykbundet stegepande med låg op med rapsolie og smør. Steg koteletterne ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Tag koteletterne op af panden og lad dem hvile i 2 minutter. Efter hviletiden steger du dem igen ca. 2 minutter på hver side før du tager dem op af panden. Hæld æblerne på panden og steg dem sammen med de friske krydderurter i ca. 2 minutter, mens koteletterne hviler igen. Skru ned for varmen og læg koteletterne tilbage i panden sammen med æblerne. Hæld hindbærrene i panden sammen med et skvæt portvin eller balsamico og læg låg på panden. Lad koteletterne simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, sukker og friskkværnet peber.

Server fx koteletterne sammen med mac & cheese med squash eller med ovnkartofler og bacon-blommesalat.