Noget om hakket oksekød

Hakket oksekødHvorfor er hakket oksekød danskernes fortrukne spise? Jeg forstår det ikke, og vil derfor prøve at udfordre vanen ved at komme med alternativer til retter, der traditionelt består af hakket oksekød. Jeg vil prøve at lave opskrifter på kendte favoritter, hvor du nemt kan skifte det hakkede oksekød ud med andre ting, uden at gå på kompromis med resultatet.

Jeg har et problem med hakket oksekød. Et af de største problemer er ikke hakket oksekød i sig selv, for det kan sagtens være rigtigt lækkert. Men hakket oksekød er blevet synonym med nem og hurtig mad, selvom det egentlig ikke giver mening at lave kødsovs, når man har travlt.

Selvom hakket discountoksekød er problematisk i forhold til dyrevelfærd, klima og sundhed, så spiser mange danskere hakket discountoksekød flere gange om ugen – samtidig med, at de tilbereder og bruger hakket oksekød på en måde, hvor det tit smager af ingenting eller i hver fald ikke smager sådan specielt spændende. Og så kunne man vel lige så godt spise noget andet?

Alternativer til opskrifter, der ofte indholder hakket oksekød

Listen herunder vil løbende blive opdateret, og du er velkommen til at komme med forslag og kommentarer.

Må jeg så slet ikke spise hakket oksekød mere?

Jo, selvfølgelig må du det! Men køb det lige i en ordentlig kvalitet – og lad være med at tilberede det til en form for savssmuld. Det er spild af dine penge og vores resurser.

One thought on “Noget om hakket oksekød

  1. Pingback: Lasagne med svampe og ansjoser

Comments are closed.