Gryderet med muslinger og pølse

muslinger

Til fire personer skal du bruge

  • 1 kg. muslinger
  • 800 g. pølse – se opskrift her (en anden krydret pølse af god kvalitet kan selvfølgelig også bruges)
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1/2 kg. kartofler
  • en frisk chili af mellem styrke
  • 4 fed hvidløg
  • frisk timian
  • 4 dl. hvidvin
  • et bundt frisk persille, finthakket (brug stilken – den smager også af persille)
  • godt brød

Sådan gør du

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i fine skiver. Hak chili og hvidløg fint. Rens muslingerne og kasser dem, der ikke lukker sig, når du banker på dem.

Tag en god, stor gryde og varm en blanding af olivenolie og smør. Sautér porrer, hvidløg og chili ved middel varme. Skru op for varmen og tilsæt hvidvin samt kartofler, gulerødder og et lille bundt timian. Lad gryden komme i kog inden du tilsætter muslingerne.

Mens retten simrer i ca. 10-15 minutter  opvarmer du en pande med smør og skærer pølserne i skiver – det må gerne være nogle gode, store skiver. Steg pølserne i smørret og kom dem i gryderetten. Smag til med salt og peber. Vend hakket, frisk persille i retten og server i dybe tallerkner med godt brød til at suge væden.