Gris i grøn karry

Gris i grøn karry

Grøn karry er en dejlig hverdagsret, hvor alle grøntsagerne kommer ned i gryden, så du ikke behøver at tænke på salat eller tilbehør. Det er nemt, hurtigt og smager godt. Opskriften egner sig også fint til at blive ganget op, hvis man har mange gæster, der skal fodres.

Til 4 personer skal du bruge

  • 500 g. skært svinekød*
  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 pose frosne bønner
  • 2 limefrugter, pressede
  • 1 bdt. frisk koriander
  • 1 bdt. frisk ramsløg (hvis du ikke har ramsløg, så brug lidt flere forårsløg)
  • grøn karrypasta
  • peanutbutter
  • brun farin eller rørsukker
  • 1 dåse kokosmælk
  • ris til 4 personer

*Jeg sparer på kødet i denne opskrift, og beregner ca. 125 gram pr. person. Det kan man evt. sætte lidt op, hvis man vil – men det er ikke nødvendigt.

Sådan gør du

Hvis kødet ikke allerede er skåret ud, så gør du det. Jeg fandt nogle økologiske koteletter på tilbud, som jeg skar i strimler. Kom derefter kødet i en bøtte og pres al saften fra dine limefrugter ud over kødet. Lad kødet stå i mindst en time i køleskabet.

Skær rødløget i strimler, snit forårsløgene og hak hvidløget. Skær stænglerne af din koriander og hak dem. Gem korianderbladene til garniture.

Sæt risene over og varm en tykbundet gryde med olie. Når olien er varm, steger du din grønne karrypasta i nogle sekunder, inden du hælder limesaften fra kødet og bruner det i karrypastaen, til det har farve på alle sider. Skru lidt ned for varmen og tilsæt 2-3 skefulde peanutbutter og ditto brun farin. Rør godt rundt og skru varmen op igen inden du tilsætter rødløg, forårsløg, hvidløg og korianderstængler. Svits grøntsagerne i nogle minutter, tilsæt kokosmælken og lad det koge inden du tilsætter de frosne bønner. Skru ned for varmen og lad gryden simre, mens du forbereder de sidste ting.

Hak korianderbladene og kom dem i en skål for sig. Riv gulerødderne og hak ramsløgene. Hvis du ikke har ramsløg, kan du bruge forårsløg.

Smag gryderetten til med salt og juster smagen med sukker og limesaft, hvis den trænger til det. Rør ramsløg og revet gulerod i gryden lige inden servering, server med kogte ris og lad folk selv dosere den hakkede koriander.

I bliver desværre snydt for et billede af det endelige resultat – jeg glemte at tage et billede af det. Sådan er det, når man lige er optaget af at få maden på bordet.