Flæskestegsburger med chutney og mayonnaise

flæskesteg

Denne burger er en lækker variant af den klassiske flæskestegssandwich, hvis du har nogle kødrester tilovers som fx flæskesteg eller lignende. Du kan selvfølgelig også stege en flæskesteg specifikt til formålet.

Til fire personer skal du bruge

  • kødrester fra flæskesteg eller lignende
  • et kvart hvidkåls- eller rødkålshoved (alt efter årstid kan du selvfølgelig også bruge spidskål eller salat)
  • ca. en syv-otte gulerødder
  • syltede agurker
  • mayonnaise
  • chutney (eller ketchup)
  • burgerboller eller nogle luftige krydderboller eller lignende. Når man laver burgere, så skal man tillade sig selv at bruge lyst og luftigt brød.

Sådan gør du

Snit hvid- eller rødkålen i fine strimler. Når man laver mad med rå kål, så er forberedelsen af kålen ret afgørende. Der er ikke noget mere forstemmende end at blive tvunget til at tygge sig gennem kål, der er skåret i grove tern; det er hverken lækkert eller præsenterer sig særligt godt. Derfor: Snit i fine strimler. Riv guleroden eller snit den i meget fine strimler.

Rør en mayonnaise. Eller køb en. Hvis du mangler en opskrift, så kan du hente hjælp på YouTube.

Lun bollerne. Flæk dem og smør dem med mayonnaise på den ene side og chutney på den anden. Byg burgeren med kød, kål, gulerod og syltede agurker.