Flæskestegsburger med peberrod og bagt hvidløg

Sprød sværDenne flæskestegsburger finder god balance i sødmen fra de bagte hvidløg og det skarpe fra den friske peberrod.

Det skal du bruge

  • kamsteg (2 skiver flæskesteg pr. person, dvs. ca. 200 g. pr. person)
  • hjemmelavet rødkål
  • hjemmesyltede agurker eller asier
  • revet gulerod
  • friskrevet peberrod
  • mayonnaise – køb den eller lav din egen mayonnaise
  • burgerboller (2 til hver)

Sådan gør du

Læg kamstegen i et ildfast fad sammen med en masse upillede fed hvidløg og en smule vand, så stegen og hvidløgene ikke brænder fast. Sørg for sværen på kamstegen ligger nogenlunde jævnt og vandret, så sværen får en ligelig fordeling af varmen. Sæt kamstegen i en kold ovn og tænd for ovnen på 200 grader og giv stegen ca. 1 1/2 time. Hvis sværen ikke er sprød, når tiden er gået, så tænder du for grillfunktionen og holder godt øje med din steg. Når sværen er sprød, tager du stegen ud og lader den hvilke udækket i ca. 15-20 minutter. Læs evt. også Claus Meyers kokketips til flæskestegen.

Mens stegen hviler kan du forberede det øvrige tilbehør; lune rødkålen og burgerbollerne. Hvad angår burgerbollerne, så mener jeg, at det her er et af de tilfælde, hvor man skal tillade sig selv at spise noget fluffy, lyst brød. Det gør sig nu engang bedst. Hvis man gerne vil bage bollerne selv, så vil jeg gå efter en klassisk brioche-dej, som heller ikke holder sig tilbage med kalorierne.

Skær stegen ud og byg burgeren ved at smøre 2-3 fed bagt hvidløg på den ene bolle og mayonnaise på den anden. Fordel derefter steg, rødkål, gulerod, syltede agurker og revet peberrod i din burger.