Farserede porrer med dampede gulerødder

IMAG0881

Det skal du bruge til 4 personer

  • 800 g. økologisk, hakket gris
  • 2 porrer
  • 2 æg
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. mælk
  • rasp
  • 1 stort bundt sommergulerødder
  • en håndfuld frisk mynte
  • rapsolie
  • honning
  • smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Skyl og rens dine porrer. Skær toppen af porrerne af og hak dem meget fint. Bland de finthakkede porretoppe med hakket svinekød, havregryn, æg, mælk, salt og peber. Tag den nederste del af porren og skær den i tre lige store dele. Del derefter stykkerne på langs, sådan at hver porre giver 6 stykker. (Du kan også dampe porrestykkerne og bruge dem hele i stedet for at halvere dem – men det her er den dovne version).

Brug fingrene til at pakke hver stykke porre ind i fars, og rul herefter de farserede porrer i rasp.

Steg de farserede porer i rigeligt smør. Brun dem ved høj varme på alle sider, og skru derefter ned. Steg porrerne ved middel varme i ca. 20 minutter, hvor du vender dem jævnligt undervejs.

Mens de farserede porrer steger, skrubber du dine nye sommergulerødder og fjerner top og bund. Alt efter gulerøddernes størrelse og tykkelse damper du dem i ca. 6-8 minutter. De skal stadig have lidt bid.

Hak myntebladene fint og bland dem med 1/2 dl. rapsolie, to spsk. honning, salt og masser af friskkværnet peber. Hæld dressingen hen over de varme gulerødder, og anret eventuelt med friske blomster, som fx tallerkensmækkere.

Velbekomme.

IMAG0883