Æbleskiver med bacon og cheddar

ÆbleskiverJeg har lavet madæbleskiver før, men her kommer de i en tilpasset efterårsversion.

Det skal du bruge

  • 2 dl. mælk
  • 1 æg
  • 1/4 pakke gær
  • hvedemel
  • 125 g. bacon
  • 300 g. revet moden cheddarost
  • oregano
  • timian
  • 1 dansk madæble

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunken mælk. Rør derefter æg og mel i blandingen. Tilsæt mel indtil dejen er lidt tykkere end en almindelig pandekagedej. Sæt dejen til hævning i køleskabet i mindst 2 timer.

Skær dit bacon i tern, og smelt det langsomt ved svag varme. Tilsæt oregano og timian, når det begynder at tage farve.

Mens baconen steger river du osten og rører den ud i dejen. Når baconen er sprød tager du panden af varmen og lader den køle lidt ned. Skræl i mellemtiden et æble og skær det i mundrette tern. Når blandingen er kølet ned, hælder du bacon og fedt ned i din æbleskivedej.

Sæt æbleskivejernet over og put lidt smør i hvert hul. Fordel dej i alle huller og stik et stykke æble ned i hver skive inden du vender dem. Steg æbleskiverne ved høj varme på begge sider og skru derefter ned for varmen. Alternativt kan du stege dem ved høj varme på begge sider og derefter sætte dem i ovnen.

Server æbleskiverne med chilimarmelade.