Dampede muslinger med strandkål og strandarve

muslingerDu kan lige nu finde strandkål og strandarve ved de danske kyster. Damp dem med en portion muslinger og du har et simpelt og lækkert måltid.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 2 kg. muslinger
  • 1 stort løg
  • 1 håndfuld strandarve. Kan udelades.
  • ca. 600-800 g. strandkål. Kan skiftes ud med spidskål eller porre.
  • frisk løvstikke
  • frisk eller tørret chili
  • 1/2 liter fløde
  • 4 dl. hvidvin
  • 4 dl. boullion
  • en god klat smør
  • godt brød

Sådan gør du

Gå en dejlig tur langs en af vore smukke kyster, hvor du kan finde strandkål og strandarve. Pluk det du skal bruge.

strandkålstrandarve

Skyl og rens planterne. Fjern stænglerne fra strandkålen, hvis bladene er store, for så kan stilken godt være lidt bitter.

Rens muslingerne og kasser dem, der ikke lukker sig, når du banker lidt på dem.

Hak løget og brun det sammen med chilien i en stor gryde. Hæld hvidvin og boullion over og lad det komme i kog inden du hælder muslingerne i gryden sammen med en kvist løvstikke. Læg låg på gryden og damp muslingerne i 10 minutter. Efter 10 minutter fjerner du løvstikken, tilsætter fløden og putter strandarve og strandkålen i gryden og damper dem med i 5 minutter mere.

Smag til med salt og peber, og server med masser af godt brød.