Cesars salat med gris og skvalderkål

Cesars-salat

Cesars salat laves normalt med kylling, men kan sagtens laves med gris. Det er en god ret, hvis du har rester, du skal have brugt.

Til 4 personer skal du bruge

  • kødrester eller en stegt mørbrad
  • romainesalat
  • et stort bundt skvalderkål
  • daggammelt brød
  • smør

Dressing

  • 2 dl.  neutral olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (jeg “pasteuriserer” ved at skolde ægget med kogende vand, hvorefter jeg med det samme slår ægget ud)
  • 6-7 ansjoser i olie
  • et skvæt vinaigre eller god eddike
  • et skvæt Worcester-sauce
  • et sprøjt citronsaft
  • 1/2 dl. revet parmesan
  • salt
  • peber

Sådan gør du

Hvis du ikke har nogle passende kødrester, så kan du pudse en mørbrad, give den lidt olie samt salt og peber og putte den i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Skær dit brød i tern og rist det i en blanding af smør og olie. Start med høj varme og skru ned, når brødet begynder at tage farve. Tag brødternene af varmen, når du synes de har passende knas og konsistens.

Snit salat og skvalderkål og bland det sammen. Skær kødet ud i passende stykker. Du kan enten portionsanrette eller brede salat og kød ud på et fad eller lignende.

Blend alle ingredienserne til dressingen og smag den til. Hæld den derefter ud over salaten. Fordel revne flager af parmesan og stegte brødtern hen over salaten.

One thought on “Cesars salat med gris og skvalderkål

Comments are closed.