Burger med baconmayonnaise

burger

Det skal du bruge til 4 personer

  • 800 g. hakket økologisk svinekød
  • 250 g. økologisk bacon
  • tomater
  • fuglegræs / grøn salat
  • cheddarost
  • 8 luftige boller
  • 4 økologiske æg
  • 1 liter olie
  • hvidvinseddike
  • sennep
  • tomatpure
  • røgsalt
  • peber
  • tomatketchup
  • forårsrelish

 

Sådan gør du

Start med at stege dit bacon sprødt og gem stegefedtet. Hak baconen helt fint. Lav din mayonnaise og skift noget af olien ud med baconfedtet. Smag til med røgsalt. Rør til sidst halvdelen af baconen i mayoen.

Den anden halvdel af baconen blander du med det hakkede svinekød, lidt mel, salt, en stor skefuld sennep, en stor skefuld tomatpuré og de æggehvider, du tog fra, da du lavede mayonnaisen. Hvis du ikke har æggehvider til overs, så tilsætter du blot 2 hele æg. Bland farsen og form 8 flade bøffer så tyndt som muligt og læg dem på en bradepande. Giv hver bøf et lille skvæt olie eller en klump smør og steg dem i ca. 8 minutter ved 200 graders varmluft eller til de har taget farve.

Byg din burger med mayo, forårsrelish, cheddar, ketchup, salat og tomat. Velbekomme.