Burger med æbleflæsk og mørbrad

Burgeren

Til fire personer skal du bruge

  • 1 pudset svinemørbrad
  • 300 g. bacon
  • 2-3 danske efterårsæbler med god syre
  • ca. 1/8 af et rødkålshoved
  • 1 håndfuld fintsnittet grønkål
  • mayonnaise
  • chutney eller ketchup
  • en god skæreost
  • Syltede agurker eller rødløg
  • lækre, luftige boller. Gå mere efter tekstur end hvorvidt der står “burgerbolle” på pakken.

Sådan gør du

Snit din rødkål i fine strimler, enten i hånden eller på maskine. Det er vigtigt at snitte sin kål ordentligt, for det er ikke sjovt at sidde og gumle på kål, der er snittet i grove tern. Hak grønkålen helt fint og bland den med den fintsnittede rødkål.

Smelt langsom din bacon ved middel varme. Skær dine æbler i både, mens baconen steger. Tag  din bacon af panden, når den har fået farve, og læg den på lidt køkkenrulle. Skru op for panden og tilsæt evt. lidt olie til fedtet. Hæld æblerne på panden, drys med salt og peber, og lad dem få lidt farve inden du skruer ned og steger dem færdig ved lav varme.

Mens æblerne steger, pudser du din svinemørbrad for eventuelle sener og hinder og skærer mørbraden ud i ca. tre cm. tykke skiver. Pres derefter mørbraden flad med din hånd, som du kan se herunder.

IMAG1662

Når mørbraden er klar tager du dine æbler af panden og anretter dem i en skål eller et lille fad med den stegte bacon. Smid en klat smør på panden og steg dine mørbradbøffer indtil de har fået farve på begge sider. Lad være med at stege dem for hårdt.

Smør din bolle med mayonnaise på den ene halvdel og chutney på den anden. Byg din burger med kål, mørbrad, æbleflæsk, ost, syltede agurker og/eller syltede rødløg.

Burger