Biksemad med græskar

græskar

Hvis du har en rest kød tilovers, fx flæskesteg eller lignende, så kan du lave en nem og lækker biksemad med græskar.

Det skal du bruge til fire personer

  • kødrester fra fx flæskesteg eller lignende
  • et eller to græskar alt efter størrelsen

Marinade

  • olie
  • brun farin
  • honning
  • paprika
  • chili
  • salt
  • peber

Skær dine kødstykker i grove tern og vend dem i marinaden. Du kan sagtens variere krydderierne i marinaden, så hvis du har andre yndlingskrydderier, så bruge dem i stedet. Bred kødet ud på en bradepande og steg det på den næstøverste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Skær dit græskar ud i tern på ca 4 x 4 cm. eller deromkring. Du kan sagtens lade skrællen blive på. Bred græskarstykkerne ud i en ny bradepande og overhæld dem med olie, salt og peber. Sæt græskarene ind i ovnen under kødet og lad dem bage med den sidste halve time.

Til sidst blander du det hele sammen og drysser hakket grønt henover, det kan være persille, skvalderkål, grønkål eller hvad du lige har ved hånden. Servér med en salat eller nogle kogte, grønne bønner eller lignende til.