Bagt pasta med gorgonzolasovs

bagt-pasta

Bagt pasta er en fyldig og lækker ret, som kan varieres i det uendelige.

Det skal du bruge til 4 personer

  • kogt pasta, ca. 100 g. pr. person
  • evt. grøntsager som fx gulerod, løg, porre, peberfrugt, squash eller hvad du nu har

Opbagt sovs

  • ca. 40 smør
  • 3 spsk. mel
  • 6 dl. mælk
  • gorgonzola eller anden blåskimmelost

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde og drys 3 spsk. mel i smørret.  Pisk jævningen sammen. Når smørret og melet er blevet til en ensartet masse pisker du mælken i jævningen lidt af gangen. Kog sovsen igennem under grundig omrøring. Når sovsen er tyknet og kogt igennem, rører du ost i sovsen indtil du synes det smager som det skal. Smag til med til sukker, salt og peber.

Fordel den kogte pasta i et ovnfast fad, eventuelt sammen med nogle snittede grøntsager. Hæld sovsen hen over pastaen og drys rasp eller daggamle brødkrummer hen over sovsen. Bag pastaen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Den bagte lasagne kan sagtens fungere som en ret i sig selv sammen med en salat eller kogte grøntsager. Du kan også servere den som tilbehør til kød.