Æbleskiver med bacon og ost

æbleskiver

Æbleskivedej og -fyld kan varieres i en uendelighed – også i det salte køkken. Her er en opskrift på æbleskiver, som fungerer godt som velkomstsnack.

Til ca. 40 æbleskiver skal du bruge

  • 6 dl. kærnemælk
  • 4 æg
  • 1/4 pakke gær
  • 5 dl. mel
  • 300 g. tørsaltet bacon
  • 1 tsk. salt
  • cheddarost

Sådan gør du

Jeg bruger gær i stedet for natron i mine æbleskiver, da det giver en mere luftig æbleskive. Hvis jeg har tid, så laver jeg dejen dagen før, og ellers mindst to timer før jeg skal bruge dem.

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt æg og mel. Juster mængden af mel eller kærnemælk, hvis dejen er for tyk eller tynd. Stil dejen ved stuetemperatur i mindst et par timer eller natten over i køleskabet.

Når din dej har hævet tilpas længe, skærer du nogle skiver af en god, tørsaltet bacon og skærer skiverne i tern. Smelt baconternene ved lav varme indtil de er sprøde og har smidt alt fedtet. Lad baconen køle af på en tallerken og hæld baconfedtet over i en skål. Når baconen er kølet lidt af, rører du ternene ud i dejen.

Skær cheddarosten i tern og tænd for dit æbleskivejern. Brug baconfedtet til at stege æbleskiverne i. Hvis du ikke har baconfedt nok, kan du også bruge palmin eller smør.

Fordel din dej i æbleskivejernet og stik et cheddartern ned i hver æbleskive inden du vender dem. Skru ned på middel varme og lad æbleskiverne bage en 4-5 minutter, mens du vender dem jævnligt.

Æbleskiverne kan sagtens spises som de er eller sammen med chilimarmelade, chutney, kompot eller honning.