Mads’ asiatiske ribbensteg

ribbenstegEn ribbensteg behøver ikke være grå, og man kan sagtens krydre med andet end salt, peber og nelliker.

Min gode ven Mads har kreeret dette smukke møde mellem det danske og asiatiske køkken, hvor du får krydderier, farver, masser af smag og sprød svær. Jeg giver ordet til Mads herunder.

Til 4-5 personer skal du bruge:

  • ca. 1 kg. ribbensteg, gerne med ben
  • 1 stort bundt koriander
  • 1 knold ingefær (ca. 50 gram)
  • 1-2 stænger citrongræs
  • 1 helt løg hvidløg
  • 1 limefrugt
  • Eventuelt andre friske krydderier fra det asiatiske køkken (fx thaibasilikum, limeblade, mynte).

Salat

  • 4 gulerødder
  • 1 mango
  • 1 frisk fennikel
  • sukkerærter
  • bønnespirer
  • 1/4 spidskål
  • 1 frisk chili
  • 1/2 knold ingefær
  • 1 lime
  • sesamolie
  • brun sukker.

Kokosris

  • hvide ris
  • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du:

Start med at snitte koriander, ingefær og hvidløg fint, og bland det sammen i en skål. Pres saften fra limefrugten ned i krydderblandingen, og tilsæt et lille drys salt.

Del citrongræsset i blade, men lad være med at hakke det.

Kig ribbenstegen efter, og sørg for at sværene er godt ridsede – det vil sige næsten helt ned til kødet. Gnid groft salt ned mellem rillerne.

Skær derefter sværene af så tæt på stegen som muligt, men gerne så de forbliver i ét stykke, forbundet af fedtlaget.

Find derefter en fedtrille i ribbenstegen, og følg den med din kniv, så du flækker stegen på langs som en lagkage. Læg halvdelen af krydderblandingen mellem sværene og den øverste del af stegen, og den anden halvdel mellem de to nederste dele. Igen med en lagkage som forbillede.

Læg en masse hele fed hvidløg med skal ved stegen.

kamstegSæt stegen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 1 time og 15 minutter.

Det er svært at give præcise anvisninger til stegetid, da det afhænger meget af både den enkelte ovn og steg. Hold øje med stegen, og brug et stegetermometer, hvis du er i tvivl. Termometeret skal sidde i det midterste kødlag, da det vil være længst om at blive tilberedt. Gå efter en kernetemperatur på 68 grader, men vær klar til at skrue op for ovnen ved ca. 60 grader, hvis din svær endnu ikke er sprød. En ribbensteg er heldigvis et meget tilgivende stykke kød, der ikke bliver tørt, selv hvis det får lidt for meget tid i ovnen – så vær ikke bange for at give den lidt ekstra varme, for at få de sprøde svær med, hvis det er nødvendigt!

Salat og ris

Mens kamstegen er ovnen, kan du lave salat og koge dine ris.

Snit spidskål, fennikel og gulerødder meget fint. Skær mangoen i tern og sukkerærterne i strimler eller put dem i salaten hele. Bland alle grøntsagerne og lav en dressing af sesamolie, limejuice, sukker, hakket chili og revet ingefær. Lad dressingen trække i 10 minutter før du sier chili og ingefær fra og hælder den over salaten.

Kog risene efter anvisning på emballagen. Hvis det skal være ekstra eksotisk, så kan du skifte noget af vandet ud med en dåse kokosmælk.

Asiatisk svinekamServer kamstegen med salat, ris og masser af frisk lime og bagte hvidløg.

kamsteg salat

2 thoughts on “Mads’ asiatiske ribbensteg

    • Hej Morten. Det er med varmluft, og det retter jeg lige i teksten, så det ikke er uklart. God fornøjelse – og lad mig endelig høre, hvis du har andre spørgsmål eller kommentarer.

Comments are closed.